Voor- en nadelen van lasersnijden

- Oct 31, 2017-

Voor- en nadelen van lasersnijden

Lasersnijden is op verschillende gebieden veel gebruikt, maar wat zijn de nadelen ervan, weet je?

Voordeel:

1. zonder matrijsgrens, die vormmiddelen besparen: laserverwerking plasticiteit, klasse die willekeurige grafiek verwerken, en vereist geen vorm, verminder productiekosten.

2. snijsnelheid, kan 40m / min bereiken, veel sneller dan draadknipsel.

3. vanwege de hoge snijsnelheid zijn alle snijvlakken glad en heeft het snijvlak geen bramen.

4. zal het product niet beschadigen, lasersnijkop zal niet in contact komen met het oppervlak van het materiaal, zodat het niet zal krassen op het product.

5. omdat het niet nodig is om contact te maken met snijden, de snelheid is snel, dus het snijkant verwarmingseffect is erg klein, veroorzaakt niet de verhitting vervorming en de rand samenvouwen fenomeen.

6. kan een verscheidenheid van materialen snijden, niet alleen voor staalplaat, roestvrij staal, aluminiumlegering en ander metaalknipsel, maar ook plastiek, hout, leer, plexiglas, acryl en ander niet-metaalachtig knipsel.

7. scherpe naad, hoge precisie. De laserstraal kan worden gefocusseerd in zeer kleine vlekken om een ​​spleet met een smalle breedte te vormen. De snijbreedte is over het algemeen 0,10 ~ 0,20 mm; de snijnauwkeurigheid is hoog, de positioneringsnauwkeurigheid is 0,05 mm en de nauwkeurigheid van de herhaalnauwkeurigheid is 0,02 mm.

Tekortkoming:

1. lasersnijden apparatuur prijs is hoog, de verwerkingskosten zijn groot.

2. snijden warmtegeleiding snelle, hoge reflecterende materiaal is niet goed snijden, zoals koper al koperlegering materiaal is niet gemakkelijk te snijden.

3. omdat de warmtegeleiding snel is, dus het is gemakkelijk om te vervormen bij het snijden van dunne plaat, en het snijden van gaasplaatproducten zal thermische vervorming produceren, wat niet geschikt is voor verwerking van gaasonderdelen.

4., het oppervlak van het materiaal zal zwart of oxidatie verschijnsel lijken, maar kan schoonvegen.


Een paar:Acryl materiaal - hoe maak je perfecte gegraveerd acryl tekenen Volgende:Acryl display staan ​​in het snijproces om aandacht te besteden aan wat - Shenzhen acrylproducten