Moet ik een acryl vis tank kopen?

- Mar 29, 2017-

Aquaria komen in alle vormen en maten, maar er zijn maar twee soorten materialen: glazen tanks en acryltanks.

Mensen begonnen met glas te gebruiken acryl-fish-tank-1.jpg Ke aquariums sinds 100 jaar geleden. Het eerste stabiele glazen aquarium werd opgericht door Robert in het midden van de achttiende eeuw, het was een 13 liter tank. In de late achttien jaren vijftig werden glazen aquaria veel voorkomend. Het was tot 1970's dat acryl aquaria de consumentenmarkt raakten.

Voor het aquariumgebruik hebben zowel glas als acryl hun voor- en nadelen.

Glas tanks zijn makkelijker en minder duur om te produceren , waardoor het voor de consument goedkoper wordt geprijsd. Dezelfde maat acryl tank kan u 2 of 3 keer meer kosten om de glasversie te kopen. Glas aquarium is veel goedkoper om te vervaardigen.

Glazen tanks zijn te vinden op veel meer plaatsen te koop in veel soorten winkels, van uw lokale viswinkel naar ketendierwinkels, tot zelfs plaatsen zoals Wal-Mart.

Altijd beschikbaar. U hoeft nog geen maand te wachten om uw tank te krijgen. Er is iets te zeggen voor Standardisatie, waarbij glazen aquaria geproduceerd worden in standaardformaten. Het is niet moeilijk voor vishobbyisten om compatibele accessoires zoals deksels, lichten en stands te kopen, ongeacht de fabrikant van de tank. Als we een onderwateromgeving opzetten om de schoonheid van de aquatische fauna en flora te bewonderen, willen we zeker morgen niets.

Een andere woorden, niemand wil op hun aquariums krabben. Glas is veel krasbestendig dan acryl . In het algemeen is het glasreservoir makkelijker te reinigen dan acryltank .

Het lijkt erop dat glazen aquaria zo veel voor de hand liggende voordelen hebben voor acryl aquaria. Heeft u al uw ideeën gemaakt om alstublieft glazen aquaria te kopen? Glas aquaria zijn niet zonder hun nadelen.

Gewicht: glazen zijn veel zwaarder dan acryl door een lange schot. Een lege tank van 55 liter kan twee mensen nodig hebben om op zijn plaats te bewegen, terwijl hetzelfde acryl aquarium van hetzelfde formaat denkbaar door één persoon kan worden vervoerd.

Temperatuurregeling: Glas is niet alleen een slechte dirigent van warmte, het is een slechte warmtebeheerser. Acryl, aan de andere kant, dosise veel betere baan van het houden van een tank warm. Iets om te overwegen als u een koud klimaat van uw verwarming leeft, gaat op de fritz.

Duidelijkheid: Glas heeft de neiging om je standpunt te vervormen op een manier die niet acryl is. Het meeste glas voegt ook een beetje groenachtige tint toe aan alles, dat is gewoon de aard van het materiaal. Voor de meeste mensen gaat dit onopgemerkt, maar sommige mensen willen hun vis zien, vooral levendige zoutwatervissen in hun ware kleur.

Impact en reparatie : Tricky Augmentations: Boorgaten voor schroefvoering zijn niet mogelijk met glazen aquariums, maar het is een beetje lastig omdat je het glas beschadigt. Hoewel krasbestendig, glazen anders niet erg vergevingsgezind wanneer het wordt geslagen, kan het breken of verpletteren. Meestal is de enige manier om een scheur in een glazen tank te repareren, dat hele paneel te vervangen en de tank opnieuw te verzegelen.

Veelzijdig: Acryl is een veelzijdig materiaal. Het kan worden gevormd en gegoten in schijnbaar eindeloze configuraties. Hoewel glas kan worden vormgegeven en gebruikt voor bow-style aquariums. Acryl kan gemaakt worden in vrijwel elk aangepast vorm verlangen

Eenvoudig boren: Vereist uw acryltank met een gat voor leidingen of montage. Geen zweet, acryl kan worden geboord of gesneden zonder veel angst voor kraken. Een stukje een taart!

Laten we horen van wat mensen zeggen over hun aankoop:

Klant A: De acryltank die ik had, kras even met een zachte wasdoek.

Klant B: Acryl is makkelijk krassen, maar meer duurzaam als het gaat om directe impact. Glas is minder kans om te krabben, maar breekt onder directe impact.

Klant C: Glas aquaria werken het best voor schildpadden. Acrylkrabbers zijn te makkelijk en schildpadden hebben harde schelpen en kleine teennagels die een acryltank kunnen krabben.

Klant D: Ik ga zeker voor acryl. Nu bespaar ik voor een aangepaste acryl tank.

En nu een vraag voor jou? Heeft u een voorkeur als het gaat om glazen of acryl tanks?


Een paar:Handhaving van schone acryllichtkarakters met een kleine staaf Volgende:Plexiglas verwerkingsstroom