4 Gemeenschappelijke fouten bij productontwikkeling

- Dec 04, 2017-

4 Gemeenschappelijke fouten bij productontwikkeling

2017-03-16 09:21 door China Importal

Content Disclaimer

Alle gegevens en informatie die in dit artikel worden verstrekt, zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden en noch de auteur noch Alibaba.com doen uitspraken over de juistheid, volledigheid, actualiteit, geschiktheid of geldigheid van enige informatie in dit artikel.

Noch de auteur noch Alibaba.com zijn aansprakelijk voor fouten of weglatingen in deze informatie of voor verliezen, verwondingen of schade die voortvloeien uit het weergeven of gebruik ervan.

10.gemeenschappelijke-product-development-mistakes.jpg

Het ontwikkelen van een nieuw product is altijd een uitdaging, maar nog veel meer wanneer monsters en prototypes aan de andere kant van de planeet worden geproduceerd. Dit is één van vele redenen waarom het productontwikkelingsproces een echt mijnenveld is, bezaaid met mogelijke rampen en de topmoordenaar voor kleine bedrijven, die de productie uitbesteedt aan China en andere Aziatische landen.

In dit artikel leggen we uit hoe Chinese fabrikanten werken en hoe dit een directe impact heeft op hoe het productontwikkelingsproces moet worden beheerd. We leggen ook uit waarom u nooit op uw OEM-fabrikant zou moeten vertrouwen om de productontwikkelingsprocedure voor u te beheren. Blijf lezen en leer hoe u enkele van de meest voorkomende en rampzalige fouten van importeurs in de meest kritieke fase van de hele importprocedure kunt vermijden.

1: Selectie van een leverancier zonder voorafgaande kwalificatie

In een perfecte wereld kunnen leveranciers worden onderverdeeld in twee categorieën: 'Het goede' en 'Het slechte'. Maar in werkelijkheid is het niet zo eenvoudig. In plaats daarvan zie ik leveranciers verdeeld in drie categorieën: 'Het goede', 'het slechte' - en leveranciers die 'goed' zijn, maar nog niet technisch gekwalificeerd zijn om het project op zich te nemen. De laatste categorie is degene die ik hier wat licht zal werpen.

Wat maakt een 'goede fabrikant'? Ze kunnen op zijn minst op tijd leveren en natuurlijk produceren volgens de technische specificaties van de koper. Dat gezegd hebbende, een fabrikant kan geweldig zijn in wat hij doet, maar kan een artikel niet produceren volgens uw productspecificatie. In verschillende mate zijn fabrikanten altijd gespecialiseerd.

Als zodanig is een fabrikant die echt goed is in het maken van goedkope polyester shirts, misschien geen verstandige keuze als je organisch Oxford-katoen nodig hebt. Ik blijf het zeggen, maar productontwikkeling begint altijd met een duidelijk gedefinieerde lijst met technische specificaties. Zonder deze kunt u niet beslissen over de factoren waarvan een leverancier moet worden beoordeeld als gekwalificeerd of niet-gekwalificeerd. Inderdaad, naleving van de toepasselijke voorschriften (bijv. FCC en CPSIA) op de doelmarkt is een andere factor waarvan de leveranciersselectie zal worden gemaakt - misschien wel de belangrijkste van allemaal.

2: Vertrouwen op de leverancier om de specificatiekloven in te vullen

Er zijn veel dingen die me echt irriteren in deze branche. Ver weg van oude vrienden en familie voor een grote duur van het jaar is een ding dat ik op die lijst zet. Maar als ik één ding moet kiezen dat me het meest frustreert, dan zijn het de klanten die ons verwachten, en de leverancier, om hun vage visies op magische wijze om te zetten in een fysiek product.

Chinese fabrikanten gebruiken paranormaal begaafdheden - ze kunnen de gedachten van de koper gewoon niet lezen. Toch laten zoveel kopers een pdf-bestand achter met een paar afbeeldingen en opsommingstekens, in de verwachting dat de leverancier op de een of andere manier 'uit de rest zal sorteren'. Met andere woorden, ontwikkel het product voor hen. Dit is niet de manier waarop dingen werken. Chinese fabrikanten zijn, zoals het misschien klinkt, fabrikanten, geen productontwikkelingsbureaus.

Het is niet hun verantwoordelijkheid om de tijd en het geld die nodig zijn om uw concept om te zetten in iets dat naar de mannen en vrouwen op de productielijnen kan worden gestuurd, niet in te zetten. Die verantwoordelijkheid is voor jou.

Chinese fabrikanten zijn volledig gewend om producten te vervaardigen volgens de specificaties van de koper. Dus, wat is er nodig om een ​​item te produceren? Neem kleding, bijvoorbeeld, het volgende is nodig:

  1. Ontwerpconcepten (inclusief afmetingen per maat, onderdelen, labels, afdrukgebieden)

  2. Materialen (bijv. 100% Oxford-stof)

  3. Componenten (bijv. YKK ritsen)

  4. Grafisch bestand (bijv. Waslabels, borduurmotieven)

Oh, dus je nam niet de moeite om aan te geven dat het wasetiket 20 x 42 mm moest zijn, gevouwen en gecentreerd in de nek? Dit gebeurt maar al te vaak. Nee, de leverancier hoeft niet te 'begrijpen'. Het is helemaal aan jou om als importeur alles te specificeren wat het ontwerp en de kwaliteit van het product bepaalt. Laat iets weg en u dwingt de leverancier in essentie om een ​​gekwalificeerde schatting te maken. Op basis van mijn eigen ervaring is dit de grootste reden waarom kleine en middelgrote bedrijven in China met ernstige kwaliteitsproblemen te maken hebben.

Wat als een Chinese leverancier uitgebreid productontwikkelingswerk zou doen van iedereen die hen een vraag heeft gestuurd? Ten eerste zou het hen dwingen om een ​​heel team van productontwikkelaars aan te nemen, wat allesbehalve gratis is. Als gevolg hiervan zouden ze gedwongen worden om hun prijzen te verhogen. De koper, nu voorzien van een afgewerkt productontwerp, begint zich af te vragen waarom deze leverancier een dollar of twee duurder is dan zijn concurrenten, en neemt het ontwerp mee naar de volgende beste leverancier. Degene die niet wordt belast door het aanbieden van gratis productontwerpdiensten. Het slaat helemaal nergens op, of wel soms?

Dus, is dit gezegde dat Chinese leveranciers volledig opereren als robots? Nee, de meeste zijn meer dan bereid om de vragen die u wilt beantwoorden te beantwoorden om uw productspecificaties te voltooien. Velen kunnen ook hun "laatste handje" aan uw ontwerpen toevoegen (bijvoorbeeld de afmetingen van een CAD-bestand herzien), maar zij zullen het ontwerp nooit voor u maken. Het leveren van onvolledige of vage specificaties is de veiligste manier om elk project neer te schieten. Toch zie ik dit bijna wekelijks gebeuren, door bedrijven van elke omvang.

3: Een ontwerp baseren op specificaties die de leverancier niet kan bereiken

Hoe belangrijk een uitgebreide specificatie ook is, het kan waardeloos zijn als het niet gebaseerd is op wat de leverancier daadwerkelijk kan naleven. Als zodanig moet u enigszins flexibel zijn wat betreft ontwerp, afmetingen, componenten en materialen. Neem een ​​stof bijvoorbeeld. Wat je echt wilde was 96% katoen, 4% lycra. De leverancier kan echter alleen een stof leveren die is gemaakt van 98% katoen, 2% lycra. Klein verschil, zou men kunnen denken.

Dat gezegd hebbende, voordat u een specificatie verzendt die in productie gaat, moet u een duidelijke bevestiging krijgen van de leverancier of zij in staat zijn om aan alle specificaties te voldoen. Zo niet, wat zijn de uitzonderingen? Wat kunnen ze bieden in plaats daarvan?


Een paar:Acrylic Risers Optics Volgende:Acryl meubilair zoals gevraagd