Hoe te weten wat de invoerrechten in HK zijn

- Dec 01, 2017-

Hoe te weten wat de invoerrechten in HK zijn

2017-06-27 01:22 door Mike Michelini

Dit artikel is oorspronkelijk hier gevonden: https://www.globalfromasia.com/import-tax-hk/

 

Ben je dol op een bepaald product en kan je het niet vinden in de winkelschappen in Hong Kong? U en uw vrienden groeperen ze uit Amerika en verzenden ze voor uw eigen gebruik?

Misschien bent u op een nieuwe zakelijke kans!

Het is overweldigend om te beslissen waar dit bedrijf moet worden omgezet in een bedrijf, en vandaag zullen we enkele technische tactieken doorlopen om het in Hong Kong te importeren.

Het product indelen in een categorie (HTC-code)

Ten eerste, wat voor soort product is het? Het zal in een bepaalde categorie zijn, bijvoorbeeld supplementen. Daar zou u aan een importmakelaar moeten kunnen vragen of deze in een specifiek artikelnummer voor de Hong Kong-markt is geplaatst

Als vrij open handelszone behandelt Hong Kong producten van over de hele wereld. We hadden een leuke podcast met Mike The Greek (https://www.globalfromasia.com/hongkong-packaging-mashup/) over alle internationale verpakkingen en ontwerpen die hij in winkels ziet - dus je kunt je voorstellen dat de douaneafdeling van Hongkong alles gezien!

In de VS heet het systeem HTC - wat betekent geharmoniseerde tariefcode, en elk product heeft er een. Dit is wat de import-douanebeambte controleert wanneer de grote zending wordt verzonden of naar Hong Kong wordt verzonden. Het zal de agent een paar feiten vertellen, die we nu zullen bespreken.

Heeft de importeur een speciale licentie nodig?

Zodra de Hong Kong douane weet welke code of categorie het product valt, zal het bepalen of een speciale vergunning moet worden gehouden door de importeur van het record.

Voor het grootste deel is Hong Kong vrij om goederen aan te laten komen aan elke koper en distributeur. Maar als het een speciale zaak lijkt met risico's en gevaren voor het grote publiek, verwacht dan een brief waarin u speciale certificaten aanvraagt ​​om de zending te claimen.

Belastingtarief importeren

Hong Kong heeft lage belastingen. Dit is een grote reden waarom ondernemers overal ter wereld hier naartoe komen om het te gebruiken als een zakencentrum in Azië voor hun productactiviteiten.

Maar het is altijd goed om van tevoren onderzoek te doen en een douane-expediteur te vragen of dit product een rechtvaardige belasting bij invoer moet betalen aan de overheid.

Vasteland van China is veel duurder en strenger dan het betalen van voorafbetaalde kosten en belastingen. Hong Kong, ik heb het gevoel dat de meeste producten waar lezers naar kijken, 0 te laag belast zullen hebben. Maar vraag een logistiek bedrijf om verificatie voordat u een grote waardeorder inlevert!

Is het product verboden in Hong Kong?

Bepaalde producten hebben mogelijk een slechte geschiedenis in Hong Kong. Misschien een afslankmiddel dat iemand in het ziekenhuis zette en publieke verontwaardiging veroorzaakte. Of de dood, of erger.

Hopelijk bent u niet van plan dergelijke schadelijke goederen te verspreiden, maar als u uw productonderzoek niet hebt uitgevoerd en deze goederen zijn ontvangen, kunt u afscheid nemen van die zending!

Een voorbeeld is e-sigaretten zijn verboden in de Hong Kong-markt. Zelfs sommige stands van beurzen blokkeren de fabrieken in China om hun goederen te tonen omdat het binnen de grens met Hongkong ligt.

Zorg er dus voor dat de goederen die u wilt verkopen op de HK-markt zijn toegestaan.

Hoe kom ik erachter? Vraag een douane-expediteur

U hebt dus onvermoeibaar op Google gezocht naar een Engelse database om de goederen te classificeren waarvoor u uw bedrijf wilt bouwen. Misschien bestaat het, maar een betere manier is om een ​​logistiek bedrijf te vinden.

Logistieke bedrijven zijn overal in Hong Kong. Het is een belangrijke handelshaven voor Azië en de rest van de wereld. Ga naar een netwerkevenement en een op de tien visitekaartjes wordt een logistiek vertegenwoordiger!

Dus geef ze een kans om uw bedrijf te krijgen! Verklaar uw bedrijfsidee en dat u dit product op de Hong Kong-markt wilt brengen.

Ze vragen om meer details en het is het beste om ze een fysiek voorbeeld te geven om mee te spelen. Meestal zullen ze dit gratis online werk gratis voor je doen, in de hoop dat je hun diensten gebruikt zodra je verder gaat met het project.

Ik hoop dat je hun hulp op prijs stelt en ga door met het gebruik van hun diensten na! Maar voel je niet slecht om nog steeds te shoppen, business is business!

Verzend een paar voorbeelden naar Hong Kong

Zoals in het laatste deel wordt gesuggereerd, is het het beste om dit voorbeeld te laten zien aan douane-expediteurs en logistieke bedrijven. Iets in je hand hebben om iemand te laten zien, gaat nog een lange weg. Zelfs met digitale 3D CAD-bestanden, youtube-video's en eBooks, is niets vergelijkbaar met het fysieke goed in de hand hebben.

Breng er een paar en wees bereid om ze te laten gaan voor logistieke bedrijven. Hoogstwaarschijnlijk krijg je ze niet terug, dus wees voorbereid op extra's om tijd te besparen bij het vragen aan meerdere serviceproviders.

Op de top van het gebruik van de monsters voor de logistiek en invoerrechten zaken, vergeet niet te verkopen! Toon deze aan uw potentiële kopers. Breng ze naar beurzen en netwerkbijeenkomsten. Heck, probeer ze zelfs ter plekke te verkopen om de vraag te testen.

Zoveel mensen die ik spreek worden ingepakt in de logistiek en de backend, dat wanneer ze eindelijk alle goedkeuring en licenties krijgen, ze niets hebben dat de eindconsument wil!

Maak gebruik van deze voorbeelden voor zowel de bevestiging van uw bedrijfsmodel als het bevestigen van alle belastingen en verzendkosten.

Winkelplanken en lokale online winkels controleren

Misschien denk je niet dat iemand deze goederen al in Hong Kong verkoopt, maar weet je het 100% zeker? Hong Kong is een zeer "winkel" georiënteerde plaats. Bekijk winkels of supermarkten in de buurt om te zien wat een goede mogelijkheid is om te verkopen.

Wat is een goede hint om te zien of ze een potentiële koper zijn? Kijk of ze producten in die categorie verkopen of aan die doelklant. Hebben ze concurrerende merken in de kast?

Laat de aanblik van het goed van een concurrent op het winkelschap niet als een negatief signaal zien, het is positief! Dat betekent dat er een markt is en dat mensen dit soort producten al kopen. Probeer het wiel niet opnieuw uit te vinden, vooral als dit je eerste zakelijke onderneming is. Het vinden van een bestaande markt en het maken van kleine verbeteringen is keer op keer een succesformule.

Terug naar de importbelastingen, zijn deze concurrerende of soortgelijke producten geïmporteerd of lokaal? Indien geïmporteerd, verzamel deze informatie en toon deze aan uw douane-expediteur. Ze kunnen het opzoeken en zien.

Controleer de labels

Probeer ook je best om de streepjescode van Hong Kong te krijgen, meestal hebben de labels stickers erop voor de lokale markt met identificatie om je te helpen.

Je doet je onderzoek en bent een detective. Vraag je goede vrienden om ook tijdens het winkelen in de gaten te houden en zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Meer aanwijzingen zijn, is deze aangepaste verpakking voor de Hong Kong- of China-markt? Of is het nog steeds de originele Engelse verpakking met een eenvoudige sticker over de streepjescode, UPC-gebied?

Als u op maat verpakkingen maakt, heeft dit merk veel geïnvesteerd in de lokale markt. Ze maken voldoende volume om speciale verpakkingen en andere uitbreidingen van het product alleen voor de Chinese markt te drukken.

Als ze gewoon een sticker op de Engelse verpakking hebben, kan dat een paar dingen betekenen. Ten eerste kan het betekenen dat ze net begonnen zijn op de markt en dat je niet te ver achter hen staat. Een andere reden is dat het merk niet eens weet dat ze in Hong Kong worden verkocht, misschien dat een handelsbedrijf in de VS groothandel kocht en het op eigen kracht importeerde. Naarmate meer "flash-winkels" zoals 360 opduiken, geven ze zoveel mogelijk korting op geïmporteerde goederen om een ​​hoog volume en omzet te krijgen.

Als uw doelproduct de tweede optie is en u een reseller wilt zijn, is het de moeite waard om een ​​shot te maken en deze te benaderen. Door de taal en cultuur heeft de Hong Kong-winkelier vaak niet de moeite genomen om contact op te nemen met het merk en is hij gewoon een handelaar. U kunt van deze gelegenheid gebruik maken om in te stappen en bedrijfswaarde te creëren.

Er kan veel worden geleerd van de labels en verpakking van producten die u wilt importeren in Hong Kong en andere markten, dus zorg ervoor dat u alle gegevens verzamelt. Ik gebruik Evernote mobiele app, snapshots wanneer ik in een winkel ben en synchroniseer direct met mijn telefoon en computer. Start een Google-document en houd een lijst bij van al mijn onderzoek.

Blijf ontwikkeling maken

Net als elke zakelijke onderneming, zullen er goede dagen en slechte dagen zijn. In de vroege stadia van het besluit om een ​​distributeur van een product in een nieuwe markt te worden, hoe meer u kunt testen voordat u investeert, hoe beter.

Het is ook vermeldenswaard dat je een aantal focusgroepen moet proberen. Ga op Craigslist of andere lokale geklasseerde sites, bied een klein geschenk in contanten, gratis monsters of diner en drankjes voor een groep van uw doelgroep om het product te testen. Neem het op, video en audio zijn ideaal en worden een detective. Duik erin als ze het echt leuk vinden, als ze er echt voor willen betalen.

Ik hoop dat de gids van vandaag u heeft geholpen om uw eerste stappen te nemen om het invoerbelastingtarief en de haalbaarheid van een nieuw product op de Hongkong-markt te bepalen. Dit kan op elke markt worden toegepast, het is echt alleen maar onderzoek!

Hoe is je ervaring geweest? Ik zou graag uw opmerkingen en feedback horen in de commentaarsectie hieronder, bedankt!

 

UTB8xRjdXD_IXKJkSalUq6yBzVXaS.jpg

Een paar:De voordelen van Plexiglass-licentieverlening Volgende:Bedrijf uitzetting