Wat zijn de voordelen van organisch glas?

- Nov 11, 2017-

Organisch glas is de populaire naam van PMMA, ook bekend als acryl. Van deze naam weet je misschien niet wat voor soort materiaal het is en kun je ook niet vertellen van welk element het is gemaakt. De chemische naam van dit polymere transparante materiaal wordt polymethylmethacrylaat genoemd, wat vaak wordt aangeduid als de poly methylmethacrylaat (PMMA) plaat, die is samengesteld uit methylmethacrylaat monomeer (MMA).

Eigenschappen van PMMA

Hoge transparantie. Organisch glas is momenteel het beste polymeertransparante materiaal, de lichtdoorlatendheid is 92%, hoger dan de transparantie van glas. De lamp wordt het kunstmatige zonnewarmte van de zon genoemd, dit komt omdat het kwarts volledig door ultraviolet kan. Normaal glas kan maar 0,6% ultraviolette stralen doordringen, maar organisch glas kan 73% passeren.

Hoge mechanische sterkte. Het relatieve molecuulgewicht van PMMA is ongeveer 2 miljoen, het is een langketenige polymeerverbinding en de molecuulketen is erg zacht. Daarom is de sterkte van organisch glas relatief hoog en de trek- en slagvastheid ervan is 7 - 18 keer hoger dan die van gewoon glas. Er is een soort organisch glas dat behandeld is door verwarmen en strekken, waarbij de molecuulketens op volgorde zijn gerangschikt, waardoor de taaiheid van het materiaal opmerkelijk verbeterd is. Spijker in dit plexiglas, zelfs als de nagel penetreert, produceert het organische glas geen scheuren. De plexiglazen quilt breekt niet in stukken als deze breekt. Daarom kan het uitgerekte plexiglas worden gebruikt als kogelvrij glas en ook worden gebruikt als de overkapping van militaire vliegtuigen.

Lichtgewicht. De dichtheid van PMMA is 1,18 kg / dm3, het gewicht van hetzelfde materiaal is slechts de helft van dat van gewoon glas, en dat van metaalaluminium (licht metaal) is 43%.

Eenvoudige verwerking. Organisch glas kan niet alleen worden gebruikt voor het snijden van draaibanken, boormachines voor het boren, maar ook met aceton, chloroform en andere gebonden in apparaten van verschillende vormen, kan ook worden gebruikt voor blaasvormen, injectie, extrusie, plastic molding verwerking in de cabine van het vliegtuig dekking, kleine tanden en tandverzorgingsproducten van elke tint.

blob.png

Het gebruik van Perspex

Organisch glas heeft zulke uitstekende eigenschappen dat het op grote schaal wordt gebruikt. In aanvulling op de koepel en voorruit raamakkoord op het vliegtuig, evenals de jeep voorruit en ramen, een groot dak van het gebouw (kan voorkomen dat gebroken), televisie en radarscherm, instrument en apparatuur beschermkap, telecommunicatie-instrument shell, de telescoop en de optische lens van de camera.

De dagelijkse benodigdheden van organisch glas zijn oogverblindend, zoals knoppen gemaakt van parelmoerachtig organisch glas, verschillende soorten speelgoed en lampen, en ze zijn vooral mooi vanwege het decoratieve effect van gekleurd organisch glas. Organisch glas heeft een geweldig gebruik in de geneeskunde, dat wil zeggen, het maken van kunstmatige hoornvliezen. Als het transparante hoornvlies van het menselijk oog bedekt is met ondoorzichtig materiaal, kan het licht niet in het oog komen. Dit is blindheid veroorzaakt door totale corneale vitiligo en deze ziekte kan niet met medicijnen worden behandeld.

Dus de artsen voorzagen het gebruik van kunstmatige hoornvliezen in plaats van hoornvliezen vol met witte vlekken. De zogenaamde kunstmatige hoornvlies, is gemaakt van een transparant materiaal en een paar millimeter in diameter van de spiegel kolom, dan een klein gat geboord in het hoornvlies van het menselijk oog, de spiegel kolom is gefixeerd op het hoornvlies, het licht door de lenskolom in het oog, kan het oog het licht zien.


Een paar:Leveranciersrelaties beheren in China - 5 sleutels tot succes Volgende:Houder van de US-klant Ready to Go!